Davies Peter Ho - Životopis

Davies, se narodil v Anglii ve smíšené velšsko-čínské rodině, nyní žije v americkém městě Ann Arbor a vede na Michiganské univerzitě kurz tvůrčího psaní.
Narodil se a vyrůstal v Coventry , Davies studoval fyziku na univerzitě v Manchesteru poté angličtinu na Cambridge University.  V roce 1992 se přestěhoval do Spojených států a studoval v postgraduálním programu tvůrčího psaní na univerzitě v Bostonu. Davies je příjemcem stipendia od Guggenheim nadace , Národní nadace pro umění a výtvarných umění Work Center v Provincetown. Vyučoval na University of Oregon a na Emory University a donedávna působil jako ředitel MZV Programu tvůrčího psaní na University of Michigan v Ann Arbor .
Velšanka je prvním románem Petera Ho Daviese, a hned velmi úspěšným - v roce 2007 se dostal do užší nominace na zisk zřejmě nejvýznamnějšího britského literárního ocenění Man Bookerovy ceny.
     Davies, zařazený v roce 2003 časopisem Granta na prestižní seznam „nejlepších mladých britských spisovatelů", je rovněž autorem dvou sbírek povídek: sbírka The Ugliest House in the World získala britskou cenu Johna Llewellyna Rhyse pro autory mladší 35 let a sbírka Equal Love byla oceněna v Británii cenou PEN/Macmillan.
     Kniha Equal Love byla také mezi finalisty ucházejícími se o knižní ceny listů Los Angeles Times a New York Times. Daviesovy povídky se objevily v antologii The Best American Short Stories, v americkém literárním časopise Paris Review, kulturním magazínu The Atlantic Monthly, měsíčníku Harper's Magazine a jinde.
Vytvořil: asam1
Upravil: Mady, janajau
Zdroj: wikipedie + BBart

'Životopis autora Davies Peter Ho'
Dnes je 29.03.2024
Před 109 lety se narodil(a) Marysko Karel
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno