Fulghum Robert - Životopis

Americký spisovatel, unitářský pastor, filosof, učitel, zpěvák, malíř atd. Narodil se ve státě Texas, v současné době žije se svojí manželkou na houseboatu na Lake Union v Seattlu.
Popularitu si po celém světě získal především svými knížečkami s drobnými úvahami. Nejznámější jeho statí je Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce. První kniha, kterou Fulghum vydal vydané v roce 1988 pod tímto názvem, mu okamžitě zajistila slávu (14 miliónů knih prodaných v 93 zemích po celém světě).
Jeho fejetony jsou často sentimentální, oslovují mnoho lidí, protože Robert Fulghum píše o tom, co míjíme každý den, aniž bychom se zastavili. O tom, co se týká všech společně, ale každého zvlášť. O tom, co toužíme sdílet, ale co dusíme někde uvnitř nás a skrýváme jako skvrnu na košili. Píše o životě, o maličkostech, které ten život tvoří. On samozřejmě píše o tom svém. Konkrétně, a přesto obecně.
Robert Fulghum je člověk mnoha povolání a schopností. Má několik vysokoškolských diplomů, ale mluví o sobě jako o samoukovi, jehož něčemu naučila teprve škola života.
Čtyřikrát objel svět, strávil dlouhý čas jako mnich v zen-buddhistickém klášteře. Během svého života vystřídal velké množství povolání, z nichž stojí za zmínku práce kovboje na statku v Texasu, Coloradu a Montaně, závodění na místních rodeích, zaměstanec firmy IBM, barman a učitel hry na kytaru. Hře na kytaru se věnuje poloprofesionálně, hraje na charitativních koncertech (ve skupině The Rock Bottom Remainders spolu se svými přáteli: Dave Barry, Stephen King…) a posledních 20 let rovněž učí kreslení.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau, java
Zdroj: ld.johanesville.net

'Životopis autora Fulghum Robert'
Dnes je 19.03.2024
Před 58 lety se narodil(a) Gulyáš Michal
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno