Helfand Lewis - Životopis

Lewis Helfand se narodil 27. dubna 1978 ve Filadelfii a vyrůstal v nedalekém Narberthu. Třebaže se již od útlého věku zajímal o komiksy a animované příběhy, ve dvanácti letech se jeho zájem obrátil k psaní. Po absolvování střední školy zůstal ve Filadelfii, kde se chtěl věnovat studiu angličtiny.
Po čtyřech letech, s vysokoškolským titulem z politických věd a vášní pro komiksy, začal Lewis pracovat pro místní nakladatelství a vydavatelství, kde se živil korekturami knih a novinových článků. Ve čtyřiadvaceti letech, poté, co rok a půl editoval telefonní seznamy, senecítil o nic blíže uskutečnění svého životního snu, a sice psaní komiksů. Proto se jednoho dne rozhodl zaměstnání ukončit.
Lewis pak strávil dva měsíce tím, že ve dne v noci psal a kreslil svůj první komiksový příběh nazvaný Wasted Minute (Promarněná minuta), který vyprávní o světě bez zločinu. Aby pokryl náklady na vlastní vydání, přijímal příležitostné práce v kancelářích a restauracích. Vzhledem k tomu, že jeho prvotina byla přijata příznivě, začal spolupracovat i s jinými umělci a během pár let vydal čtyři další tituly.
Kromě tvorby komiksů působí Lewis jako publicista a reportér na volné noze.
Vytvořil: pan.Kchiu

'Životopis autora Helfand Lewis'
Dnes je 24.04.2024
Den 10. výročí úmrtí Rózewicz Tadeusz
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno