Andrewsová Virginia Cleo - Životopis

Virginia Cleo Andrewsová, lépe známá jako VC nebo VC Andrews, byla americká spisovatelka. Narodila se v Portsmouthu a zemřela na rakovinu prsu ve věku 63 let.

Slavná spisovatelka ve svých dílech kombinovala prvky gotického hororu a rodinné ságy, točící se okolo rodinného tajemství a zakázané lásky. Jejím nejznámějším románem je nechvalně proslulý bestseller Květy z půdy (1979), vyprávějící příběh čtyř dětí zamčených v podkroví bohaté rodiny.

Romány byly natolik úspěšné, že po její smrti na její dílo navázal spisovatel, Andrew Neiderman, který začal pod jejím jménem psát další příběhy.

Její romány dosáhly takové oblíbenosti, že byly přeloženy do francouzštiny, italštiny, němčiny, španělštiny, holandštiny, japonštiny, korejštiny, turečtiny, řečtiny, finštiny, švédštiny, portugalštiny a hebrejštiny.
 
Život

Virginia se narodila v Portsmouthu jako nejmladší dítě a jediná dcera rodiny Andrewsů. V dětství vlivem pádu ze schodů utrpěla vážné poranění zad. Po operaci byla připoutána na invalidní vozík. Navzdory osudu úspěšně dokončila čtyřletý korespondenční kurz a brzy se stala úspěšnou komerční umělkyní, ilustrátorkou a portrétistkou.

O pár let později se začala věnovat psaní. Její první román, nazvaný Gods of Green Mountain, nebyl během jejího života publikován, ale roku 2004 byl zveřejněn jako e-kniha.
 
Roku 1975 dokončila rukopis románu Obsessed. Román byl vrácen s návrhem, že by ho měla "okořenit" a rozšířit příběh.
Přepracovaný román byl nakonec publikován v roce 1979 pod názvem Květy z půdy a okamžitě dosáhl veliké popularity.
 
Poté každý rok až do své smrti, Virginia vydala nový román, a stávala se u čtenářů stále populárnější.

Poslední dva romány Zahrada stínů a Zklamaná srdce byly vydány až po její smrti.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: java, Mady, Mady

'Životopis autora Andrewsová Virginia Cleo'
Dnes je 20.04.2024
Před 71 lety se narodil(a) Faulks Sebastian
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno