Segal Erich - Životopis

 Erich Wolf Segal (16. června, 1937 - 17 ledna 2010) byl americký spisovatel , scenárista a pedagog. Vysokoškolský diplom obhájil na Harvardu, kde si vůbec jako první z posluchačů zvolil oba latinské studijní obory – rétoriku a klasickou poezii. Po absolutoriu působil na Harvardu a v Yale. Hostoval jako profesor na univerzitách v Princentonu a Mnichově. V současné době učí v Oxfordu. Je ženatý a má dvě děti.

Během své profesorské dráhy napsal řadu odborných vysokoškolských prací. Zaměřil se v nich na antickou komedii, řeckou tragédii a latinskou poezii. Od doby vysokoškolských studií se věnuje svému hobby – populární beletrii. Pro Hollywood napsal několik filmových scénářů, z nichž nejúspěšnější byl k filmu Žlutá ponorka (The Yellow Submarine) pro Beatles.

Na beletristickém poli Segal zazářil v roce 1970, kdy vyšel jeho první román LOVE STORY. Kniha se stala téměř přes noc senzací, v průběhu let byla přeložena do třiatřiceti jazyků a prodalo se více než 21 miliónů výtisků. Za filmový scénář k Love Story dostal autor Zlatý glóbus a film byl nominován na 7 Oscarů včetně scénáře.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: chanahd, janajau

'Životopis autora Segal Erich'
Dnes je 28.03.2024
Den 20. výročí úmrtí Merle Robert
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno