Crusie Jennifer - Životopis

(nar. 1949)  Jennifer Crusie (vlastním jménem Jennifer Smith) se narodila ve Wapakonetě v Ohiu. Po studiu na střední a vysoké škole se v roce 1971 provdala a s manželem krátce bydlela ve Wichita Falls v Texasu, později se přestěhovali do Daytonu (Ohio).
    Pracovala jako učitelka. Do narození dcery se věnovala předškolní výchově, po návratu do práce vyučovala na základní a střední škole, současně sama studovala (zabývala se literaturou pro ženy, profesionálním psaním, feministickou kritikou v britské a americké literatuře 19. století).
    V létě 1991 začala shromažďovat podklady ke své disertační práci zaměřené na rozdíly mezi ženským a mužským způsobem vyprávění příběhů. Ačkoli měla původně v plánu pročíst stovku románů o lásce a dalších sto dobrodružných knih určených zejména mužům, nikdy se k druhé části nedostala; ženské romány se jí zdály natolik zajímavé, že se rozhodla opustit školství a věnovat se „pouze" psaní beletrie a studiu s úmyslem získat doktorát z filozofie. Její první kniha vyšla v srpnu 1992.
    Jennifer Crusie je autorkou beletrie i četných esejí.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: wikipedie + daemon.cz

'Životopis autora Crusie Jennifer'
Dnes je 29.03.2024
Před 34 lety se narodil(a) Millwood Hargrave Kiran
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno