Redfield James - Životopis

americký autor, lektor, scenárista a filmový producent.
James Redfield se narodil v roce 1950 a vyrůstal ve vesnickém prostředí poblíž Birgminghamu v Alabamě v USA. Vedle studia sociologie na Aburnské Univerzitě v USA studoval také Východní filozofie, včetně Taoizmu a Zenu. Později získal titul magistra v oboru poradenství a strávil více než 15 let jako terapeut pracující se zneužívanými dopívajícími dětmi. V průběhu této doby ho přitahoval probíhající rozvoj poznání týkající se lidského potenciálu, a tak hledal různé teorie o intuici a psychických fenoménech, které by pomohly jeho klientům s jejich problémy. Celou tu dobu si James Redfield formoval myšlenky, které by mohl nakonec prezentovat ve své knize Celestinské proroctví. V roce 1989 opustil svou práci terapeuta, aby se začal věnovat psaní na plný úvazek a sloučil tak dohromady svůj zájem o interaktivní psychologii, Východní a Západní filozofie, vědu, futurizmus, ekologii, historii a mysticizmus.
James se velmi aktivně zapojuje do aktivit na ochranu posledních divokých oblastí Ameriky. Oficiálně se zapojuje do lobování, přičemž se setkal s Americkými poslanci a senátory, aby podpořil Zákon na ochranu Amerických pralesů. V roce 1999 se James Redfield zapojil do Global Renaissance Alliance, organizace založené Nealem Donaldem Walschem a Marianne Williamson. Posláním této organizace je probudit lidi k principům nenásilí a potřebě vnést duchovní hodnoty do politického systému. V roce 2002 byl oceněn cenou Humanitarian of the Year organizací New Thought Alliance (Aliance pro nové myšlení). (Humanitární dobrodinec roku)
V březnu 2004 byl James Redfield oceněn Wisdom Media Group za vedení dialogu o podstatě lidské existence a za jeho neustálé úsilí a přispění ke zlepšení životních podmínek. (Společností pro rozumná média) cenou World Wiew Award (Cena za pohled na svět)
Vytvořil: Tomcek
Upravil: java, janajau
Zdroj: wikipedie + samsara.cz

'Životopis autora Redfield James'
Dnes je 19.04.2024
Den 200. výročí úmrtí Byron George Gordon
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno