Bombecková Erma - Životopis

Erma Louise Bombeck (nar. Erma Fiste, 21 února 1927 - 22. dubna 1996)
Americkou humoristickou spisovatelku Ermu Bombeckovou (1927 - 1996) znají čeští čtenáři z úspěšných vydání celé řady jejích knížek. Ermu Bombeckovou kritika často označovala za nejznámější americkou spisovatelku - fejetonistku. S psaním začala již v šedesátých letech na žádost své přítelkyně z místních novin. Její pověstné a vyhledávané sloupky vycházely v průběhu jejího života ve více než 800 titulech nejrůznějších amerických i evropských novin, týdeníků i měsíčníků. Nesmírný ohlas měly rovněž její televizní pořady.
Bombecková vydala za svého velice aktivního života na tucet humoristických bestsellerů v celkovém nákladu přesahujícím sedmnáct milionů výtisků. Protože jako matka tří dětí dlouhodobě zakusila na vlastní kůži nevděčnou roli udržovatelky rodinného krbu, s humorem a vtipem sledovala ve svých humorných vyprávěních ženu při výchově dětí, ve společnosti i na prázdninové cestě s karavanem po Spojených státech. Její úžasná obliba nejen mezi čtenářkami, ale i u čtenářů - mužů pramenila z chápavého, laskavého humoru a ironie, kterou neváhala obrátit ani sama proti sobě.
Erma Bombecková svými knihami po dlouhá léta rozesmávala milým, laskavým humorem miliony čtenářů na celém světě a těšila je dokonalou směsicí vtipu, zajímavých postřehů z všedního dne a pozoruhodně hluboké životní moudrosti.
 
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: wikipedie + daemon.cz

'Životopis autora Bombecková Erma'
Dnes je 28.03.2024
Před 47 lety se narodil(a) Weisbergerová Lauren
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno