Small Bertrice - Životopis

Psát začala velice brzy, už na sklonku šedesátých let, ale její literární pokusy dlouho nenacházely v newyorských nakladatelstvích odezvu, jakou by si přála. Její vytrvalost však nakonec přece jen přinesla ovoce a podařilo se jí prorazit - její sen splnil, i když o celých deset roků později.
Její první román s anglickým názvem The Kadin vyšel v únoru roku 1978. Znamenal okamžitý a bezvýhradný úspěch, který rozradostněné autorce otevřel dveře k profesionální spisovatelské dráze. V současné době je Bertrice Small autorkou již více než celé desítky romantických historických románů, které vycházejí v ohromných nákladech po celém světě.
Bertrice Small žije již déle než celá dvě desetiletí se svým manželem Georgem a synem Thomasem v zapadlém sídle na východním konci Long Islandu v americkém státě New York. Další členové jejich domácnosti jsou pak už čtvernozí: patří k nim černobílá kočička s růžovýma ouškama jménem Checquers, její otec, důstojný kocour Old Raunchy, a další kocour Deuteronomy, který prý nejraději přespává na rukopisech.
Vytvořil: Jacob
Upravil: chanahd, janajau
Zdroj: www.baronet.cz

'Životopis autora Small Bertrice'
Dnes je 24.04.2024
Den 6. výročí úmrtí Smith Emma
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno