Kukal Petr - Životopis

Mgr. Petr Kukal se narodil roku 1970 v Poděbradech a vystudoval Pedagogickou fakultu v Praze.
Petr Kukal je ženatý a má dva syny, pracoval jako učitel, i nadále se externě věnuje pedagogice, zvláště vedením serveru Stolzová.

První básnická sbírka Dávnočas mu vyšla už v roce 1996, další (Služský hřbitov: 24 čtyřverší o 24 náhrobcích na hřbitově v obci Sluhy) v roce 2003, v roce 2005 knížka pro nejmladší čtenáře Říkejme si přísloví.

V roce 2006 mu vyšla další básnická sbírka Polabské evangelium a sbírka příběhů s otevřeným koncem pro děti "Znamení ďábla" (se spoluautorkou Svatavou Janouškovou). V roce 2007 vydává knihy O počítačích převážně nevážně (sbírka esejů), Povídání a hry s českými příslovími (navazuje na předchozí titul Říkejme si přísloví), v roce 2008 mu vychází Environmentální výchova v příbězích (opět se Svatavou Janouškovou) a kniha příběhů pro děti Tajemství Panské zahrady.

K vydání je připravena jeho další básnická sbírka Orel velmi.

Účastní se i různých literárních soutěží, v nichž získává první místa (naposledy děčínská cena Vladimíra Vokolka v roce 2005, Literární Varnsdorf 2006 nebo - také v roce 2006 - soutěž Dopište Viewegha).

Je členem porot několika literárních soutěží (Macharův Brandýs, Literární soutěž knihovny Čelákovice).
Vytvořil: Zdenka
Upravil: honajz, janajau
Zdroj: Samotný autor

'Životopis autora Kukal Petr'
Dnes je 29.03.2024
Před 34 lety se narodil(a) Millwood Hargrave Kiran
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno