Obsah: Hra na schovávanou

Druhá kniha série Inspektor Rebus.

Edinburgh, pýcha Skotů... To město je jako Jekyll a Hyde.
Za denního světla nastavuje všem svou přívětivou tvář, tváří se pohostinně a láká k návštěvě.
V noci se však proměňuje v netvora. Je zlé, kruté, nemilosrdné.
Málokdo chce znát obě jeho tváře. Kdo je však pozná, už nikdy není schopen vidět velkolepé georgiánské fasády měšťanských domů v tak bezúhonném světle, do jakého se staví, a za každou z nich vidí pravou, nejednou skrývanou tvář těch, kdo v nich žijí.
Inspektor John Rebus patří k těm, kteří znají bestiální tvář Edinburghu. Poznává ji za nocí, za nichž se především odvíjí jeho samotářský život, a netají se tím, že sám je spíš jejím produktem než odchovancem onoho spořádaného, turisticky lákavého města...
Na vylidněné demolované sídliště, kam žádný z turistických návštěvníků města nikdy nezavítá, zavedl Rebuse nový případ. V tamním squatu zemřel mladý chlapec, narkoman. Pro Rebusovy nadřízené to je další rutinní čárka do odvrácené a skrývané bilance města a dál by se mrtvým nejraději už nezabývali. Proč však našli toho mladého muže sice předávkovaného, ale také ukřižovaného, s rozpaženýma rukama a obklopeného hořícími svícemi a na zemi nakresleným pentagramem? Odpověď na tuhle otázku nezajímá nikoho, jen Rebuse. A ten se jako vždy pouští do samotářského vyšetřování.
A narazí opět na fenomén honosných fasád: vše nasvědčuje tomu, že narkomanova smrt byla úkladná vražda, do které jsou zapleteny společenské špičky města.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 19.04.2024
Den 22. výročí úmrtí Rose Reginald
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno