Obsah: Archibaldovy nepřístojnosti

Román klasika humoristické literatury je sledem nešťastných příhod mladého anglického lorda v Americe 20. let 20. století.
Archibald Tracy Moffam je sympatický aristokratický budižkničemu. Je krátce a šťastně ženat s báječnou americkou dívkou, méně už si rozumí s jejím otcem, jehož nedopatřením urazil a teď nevynechá žádnou příležitost, jak si zámožného tchána naklonit. Jistě jen politováníhodným nedopatřením dopadají všechny jeho pokusy spíše naopak, zvlášť když všechno komplikují kamarádi, jimž Archibald nedokáže odepřít pomoc v jejich životních trablech. Jak je u P. G . Wodehouse zvykem, i tento román je "operetou bez hudby" - bláznivou situační komedií z vyšších vrstev s jednoduchými zápletkami a výbornými dialogy.
Román pro milovníky suchého anglického humoru , který dosud nebyl českému čtenáři představen. Opravdu zapeklitá náhoda, když se člověk pohádá v americkém hotelu, a přitom je Angličan. A když se pohádá přímo s majitelem, jemuž znectí jeho milovaný hotel, zřítelnici jeho oka. A co hůř, když se ještě k tomu ožení s jeho dcerou, aniž by tušil, kdo tato dcera je. Archie má ovšem slunnou povahu a snaží se starého pána získat na svoji stranu tím, že si najde nějaké užitečné zaměstnání. Archie je svolný zkusit cokoliv, stát modelem malíři obálek časopisů, hlídat hada a tak dále a tak dále. Je až s podivem, že se vždycky kolem docela obyčejné situace semele něco neobyčejného, ale to už má tak Archibald v osudu. Vstupme tedy na chvíli do laskavého světa P. G. Wodehouse a nechme se překvapovat jeho nápady a nenapodobitelným smyslem pro humor, kterými baví své čtenáře už desítky let.
Vytvořil: ota61
Upravil: janajau
Zdroj: http://www.mlp.cz
Dnes je 20.04.2024
Před 82 lety se narodil(a) Paasilinna Arto
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno