Obsah: Klub starých mládenců

Klasický humoristický román, v němž se zapřisáhlý člen Klubu starých mládenců zuby nehty, leč marně, brání nebezpečným nástrahám něžného pohlaví.
V kalifornském Klubu starých mládenců se scházejí pánové, kteří si hodlají uchovat blahodárné staromládenectví a vzájemně si, po vzoru Anonymních alkoholiků, dodávají sílu nepodlehnout svodům manželského chomoutu. Jeden ze členů Klubu pak považuje za svou povinnost ochránit svého klienta, již pětkrát rozvedeného, před dalším klopýtnutím a vydává se za ním do Londýna. Spoléhá tu i na pomoc jistého mladého Angličana, neúspěšného autora divadelních veseloher. Na všechny tři pány však číhá zlovolný osud s půvabnou tvářičkou.
Zábavný, úsměvný příběh upoutává charakteristickým humorem anglického spisovatele, který jím získává další a další čtenářské generace.
V Klubu starých mládenců se scházejí zapřisáhlí odpůrci manželství a utvrzují se ve svém poslání, že manželský chomout nikdy. A pokud by někomu hrozil hlahol svatebních zvonů, je třeba zasáhnout, dokud je čas. Právě o to se snaží pan Trout, dlouholetý člen Klubu, jinak právník, jenž chce ochránit svého klienta. Pan Llewelyn, jeho klient, je totiž filmový magnát, na něhož pokušení číhá na každém rohu a který nedokáže odolat, aby dámě nenabídl ruku, když k tomu má příležitost. Pana Llewelyna, který se vypravil z Ameriky do Londýna, je tedy třeba bedlivě hlídat a tohoto úkolu se ujímá mladý, prozatím zneuznaný dramatik Joe Pickering. Všechno ale dopadne jinak, potom, co do příběhu vstoupí dámy, mladé i ty zralejší, a všechno se nějak zvrtne.
Vytvořil: ota61
Upravil: janajau
Zdroj: http://www.mlp.cz
Dnes je 19.04.2024
Den 142. výročí úmrtí Darwin Charles
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno