Obsah: Modrý kříž

Hlavním pojítkem několika drobných detektivních příběhů je postava kněze-otce Browna-detektiva, jehož jedinečnou předností je důkladná znalost lidského nitra.
Soubor detektivních povídek (Modrý kříž, Nesprávný tvar, Zločin na ostrově, Boží trest, Apollonovo oko, Stroj se zmýlil, Zázrak v hotelu Půlměsíc, Herečka má alibi, Nejhorší zločin na světě, Rudý Měsíc z Meru, Živá mrtvola, Neřešitelný problém) londýnského žurnalisty a spisovatele (1874-1936), autora řady filosofických prací, románů a povídek. Detektivní povídky, v nichž vystupuje jako detektiv katolický kněz Otec Brown a spolu s ním jeho přítel aspolupracovník, obrovitý Gaskoněc Flambeau, někdejší zločinec, který se stal pod Brownovým vlivem čestným člověkem a schopným detektivem. Příběhy, které nechtějí jen vzrušit a pobavit, ale v osobě Otce Browna přinášejí ifilosofický podtext.
 z angl. originálů The Innocence of Father Brown, The Wisdom of Father Brown, The Incredulity of Father Brown, The Secret of Father Brown, The Scandal of Father Brown
Vytvořil: ota61
Upravil: janajau
Zdroj: http://www.mlp.cz
Dnes je 28.03.2024
Před 61 lety se narodil(a) Freeman Brian
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno