Obsah: Národ

Právě vyšel nový román Terryho Pratchetta Národ, který nepatří do zeměplošské řady.

Mau je posledním žijícím příslušníkem svého národa. Vše, co znal a miloval, bylo spláchnuto velkou vlnou do oceánu, a on tak zůstal na ostrově zcela sám. Alespoň si to myslí, dokud nenarazí na přízračnou dívku, která nemá prsty na nohou a je oblečena do podivných krajkovaných kalhot. Má ptáka, který se podobá ptákům, co žijí na ostrově, a podává mu hůlku, která šlehá oheň.
Dafné, přeživší ze ztroskotané lodi Sladká Judy, okamžitě lituje pokusu zastřelit domorodého chlapce. Díky bohům, byl prach příliš vlhký a ze zbraně tak vyšlehla jen jiskra. Je přesvědčená, že její otec, vzdálený příbuzný královské rodiny, ji najde a zachrání ji. V tomto okamžiku se ale zdá, že jí společnost bude dělat jen tento chlapec a prostořeký lodní papoušek. Dlouho však sami nezůstanou. Další přeživší přicházejí do vybudovaného ostrovního útočiště. Začnou si říkat Národ. A pak se tu také objeví nájezdníci, krvežízniví vzbouřenci ze Sladké Judy.
Mau a Dafné začínají společně objevovat některé zajímavé stránky života, včetně toho, jak podojit prase nebo proč je dobré plivat do piva. Začnou vytvářet nový Národ.
Vytvořil: ota61
Zdroj: www.discworld.cz
Dnes je 29.03.2024
Před 81 lety se narodil(a) Idle Eric
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno