Obsah: Mykénská maska

V nevelkém muzeu v Atlantě, metropoli amerického jihu, se koná benefiční večírek. Mladá kurátorka Debora Millerová se má co ohánět, aby získala pro muzeum dostatek financí. A to ji čeká ještě práce na nové výstavě. Nepříjemnosti se kupí. Jak odmítnout osobní návrhy dotěrného sponzora a neurazit ho? Místo odpočinku po večírku ji překvapí telefonát neznámého muže, který ji nutí vrátit se znovu do muzea. Právě teď, uprostřed noci.
Po návratu do muzea nachází Debora majitele, svého zaměstnavatele a učitele, zavražděného... Kromě podivné, naškrábané poznámky se jménem starořeckého krále objeví za knihovnou tajnou místnost plnou úžasných antických starožitností. Nebo téměř plnou - něco totiž chybí.
Po muzeu se mohlo během večírku potulovat množství cizích lidí. Debora volá policii a skrývá se před podezřelými návštěvníky. Ale když nakonec zjistí, že se nemůže spolehnout ani na muže zákona, kteří by ji měli ochránit před pronásledováním a nevyžádanými telefonáty, rozhodne se radši ze Spojených států odjet.
Pokračuje ovšem v pátrání na vlastní pěst. Jako vystudovaná archeoložka se domnívá, že pokud přijde na stopu chybějícímu artefaktu, pravděpodobně mykénské posmrtné masce, najde i vrahy svého učitele.
Snaží se rozplést souvislosti, ujasnit si, kdo stojí na její straně, a hlavně: nenechat se zabít.
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 18.04.2024
Před 39 lety se narodil(a) Townsend Jessica
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno