Obsah: Dvě srdce v Maďarsku

Vévoda z Buclingtonu se s nadšením dovídá, že císařovna Alžběta Rakouská navštíví Anglii a stráví týden ve vévodově rodinném sídle v Lingu, odkud zamíří do Towcesteru, aby se zúčastnila honu s vyhlášenými honicími psy hraběte Spencera.
Vévoda si vzpomene, že při poslední návštěvě si císařovna přivezla své vlastní koně, a proto se rozhodne ji překvapit a koupit pro ni maďarské hřebce, na kterých bude v Lingu jezdit.
Chystá se odjet do Maďarska osobně, ale na poslední chvíli jej anglická královna požádá, aby ji zastupoval na jisté slavnostní akci v Dánsku. Jeho jediná dcera, lady Aleta, která měla jet do Maďarska s ním, je změnou plánu pochopitelně hluboce zklamaná.
Vévoda pověří výběrem a nákupem koní svého zástupce pana Heywooda, kterému plně důvěřuje a který má na starost jeho velkou stáj.
Po vévodově odjezdu se lady Aleta rozhodne, že jí v odjezdu do Maďarska ni nezabrání, a má v plánu se nečekaně objevit ve vlaku do Vídně, kdy už ji vévodův správce nebude moci poslat zpátky do Anglie.
Vzhledem k tomu, že je mimořádně půvabná a cestuje bez řádného dozoru, se krátce po odjezdu dostává do potíží s dotěrným Francouzem. Naštěstí se právě včas setká s panem Heywoodem a přesvědčí ho, aby ji vzal s sebou jako svou vnučku a ne jako vévodovu dceru.
Aleta najde v Maďarsku nejen prvotřídního koně, ale také svou životní lásku a muže svých snů, mladého knížete Esterházyho.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 20.04.2024
Před 71 lety se narodil(a) Faulks Sebastian
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno