Obsah: Odvolání

Po několik měsíců trvajícím procesu vynese porota provinčního soudu v okrese Mississippi šokující rozsudek v neprospěch obří chemické společnosti obviněné z nelegálního vypouštění toxického odpadu z továrny v Bowmore do okolní půdy, jež mělo za následek kontaminaci vody a desítky rakovinných onemocnění a úmrtí obyvatel nedalekého městečka. Společnost podá odvolání a o rozsudku má hlasovat devítka soudců Nejvyššího soudu státu Mississippi.
Aby zabránil zopakování výsledku a vyplacení trestní náhrady ve výši několika desítek milionů dolarů, rozhodne se majitel společnosti, miliardář Carl Trudeau, obsadit jednu ze soudcovských stolic „svým" člověkem. Najme si nenápadnou firmu, která vybere mladého a nic netušícího adepta Rona Fiska a poskytne mu veškeré zázemí, aby z něj vytvořila vhodného a především poddajného kandidáta na toto volené místo.
Další z próz Johna Grishama, v níž tento mistr příběhů z právnického prostředí úspěšně zpochybňuje spravedlnost a nestrannost amerického justičního systému, dává tentokrát nahlédnout do zákulisí jeho volebních praktik, cynické mašinerie ovládané všemocnými penězi a chytře manipulující důvěřivými občany, proti níž se pokusí postavit civilní advokáti, hájící paradoxně zájmy právě těchto obyčejných lidí.
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 19.04.2024
Před 99 lety se narodil(a) Teissig Karel
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno