Obsah: Láska na vlnách

Shona Wintertonová je nezávislá mladá dívka ovládající díky cestovatelské vášni svého otce několik evropských jazyků. Po otcově smrti se však její matka znovu provdala za plukovníka Lockwooda, jenž se teprve po svatbě ukázal v pravém světle jako bezectný lump, který je pro peníze a titul schopný všeho.
Aby se Shona zbavila jeho poručnictví, přihlásí se jako sekretářka k podivínskému markýzi Chilworthovi, marně hledajícímu tajemníka, který by mluvil několika jazyky. Ten ji nakonec přijme pod podmínkou, že s ním na cesty nemůže jet sama, ale musí si s sebou vzít nějakou společnici. Shona to vyřeší tak, že svou komornou vydává za přítelkyni z vyšších vrstev.
Spolu se synovcem markýze odplouvají všichni na jeho jachtě, avšak místo cestopisné knihy, jejímž psaním se měl markýz zabývat, Shona postupně zjišťuje, že objíždějí místa, kde markýz před dvanácti lety trávil líbánky se svou první ženou, a hledají člověka, jenž ji nedlouho po svatbě zastřelil. Situace se ještě komplikuje tím, že po Shoně pátrá i její otčím, jenž ji chce provdat s ohledem na své zájmy, a že mladý synovec markýze se zamiloval do její „přítelkyně".
Podaří se mladé ženě vzbudit znovu v podivínském markýzi ztracenou radost ze života a překazit mu jeho neuváženou pomstu? Podaří se jí vymotat z klubka lží, které o sobě napovídala, a vyhnout se přitom svému otčímovi? Možná že celkovému vyřešení tohoto konfliktu napomůže i to, že se jeho konečná fáze odehrává na kouzelném ostrově Kypr, který staří Řekové nazývali Ostrov lásky.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 23.04.2024
Před 97 lety se narodil(a) Kovtun Jiří
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno