Obsah: Abeceda pro mrňousky

Abeceda pro mrňousky : /předškoláčky i prvňáčky/: oživlá písmenka  / Markéta Procházková  ; il. Zdeněk Filip      1. vyd    . - Praha: Mladá fronta, 2008  . - 87 s. : not. záznamy ; 22 cm        ISBN 978-80-204-1670-4  : Kč∼299, 00 

Publikace určená pro pedagogy, rodiče i prarodiče, představuje veselou formou jednotlivá písmenka abecedy v psané, malované a zpívané podobě, která pomohou předškolním dětem i prvňáčkům připravit se na čtení.
Půvabně ilustrovaná kniha Markéty Procházkové vznikla z potřeby pomoci prvňáčkům a předškolním dětem, aby si snáze zapamatovali písmenka a aby se jim nepletla. Písmena v této jedinečně pojaté abecedě ožívají, stávají se z nich živé postavičky s vlastním veršovaným příběhem, který lehce zapamatovatelnými rýmy znázorňuje a vysvětluje podobu příslušného písmene. Každému písmenku je věnována dvoustránka s říkankou, melodickou linkou a akordickými značkami. Děti se mj. seznámí i s funkcí tvrdého a měkkého Y a s některými interpunkčními a diakritickými znaménky. Říkankové písničky doplňují drobné úkoly. Publikace je určena dětem od pěti let.
Vytvořil: ota61
Zdroj: www.mlp.cz
Dnes je 16.04.2024
Den 56. výročí úmrtí Ferber Edna
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno