Obsah: Wunderland Mimozemské technologie Třetí říše

Kniha vznikla díky inspiraci netradičních badatelů v oblasti historie 2. světové války: Dr. Ludvíka Součka, Ole Jonny Braenneho, Clasa Svahna, Alfreda Lissoniho, Joanny Lamparské, Mgr. Stanislava Siorka a polské výzkumné společnosti Explorator, Boguslawa Woloszanského a za vydatné pomoci Bronislava Rzepeckého z časopisu Periferní vize, Marka Rymuszka z časopisu Neznámý svět a Benity Cempelové z Hlasu Pobřeží, kteří otázce existence hitlerovských diskoplánů věnovali prostor na stránkách těchto periodik.

Publikace je vlastně rozvinutím šesté kapitoly knihy „Ufologie a politika“, kterou autoři napsali už v roce 1993. Už z přípravy rukopisu bylo zřejmé, že problematika fenoménu UFO byla nejednou zneužita k politizování a politikaření za účelem dosažení přesně vymezených cílů, jak tomu bylo například v případě katastrof UFO na Špicberkách, v Roswellu či nad Islandem, tajuplných „bolidů“ nad Polskem, Československem a dalšími státy bývalé Varšavské smlouvy v letech sedmdesátých a osmdesátých. Nejinak tomu bylo i v případě skandinávské vlny UFO v létě 1946 a v době „podmořské invaze USO“ v letech osmdesátých.
Tentokrát se v centru pozornosti autorů ocitl problém existence létajících disků údajně sestrojených hitlerovskými vědci během 2. světové války. Existují celkem určité důvody k tvrzení, že se skupina Hitlerových vědců zabývala i konstrukcí diskoplánů s tryskovým či dokonce jaderným pohonem. V knize jsou citovány výpovědi těch, kteří se dotkli největších tajemství Třetí říše (i když si to tehdy možná ani neuvědomili).

Kpt. Ing. Robert K. Leśniakiewicz (1956) je absolventem Vyšší důstojnické školy mechanizovaných vojsk a výzkumu bílých míst naší historie se věnuje už od konce sedmdesátých let. Je známý jako tvůrce a nadšený propagátor originálních teorií, které shrnul v dílech Ufologie a politika, XIV tajemství historie, či Sibiřský bolid. Kromě toho je autorem čtenářsky úspěšných knih Projekt Tatry, UFO nad hranicí (Krakov, 2002), Poválečné osudy německé Wunderwaffe (Varšava, 2007) a Wunderland: Mimozemské technologie Třetí říše (Ústí nad Labem, 1998; Varšava, 2001) ve spoluautorství s Milošem Jesenským, která vychází v druhém polském a třetím rozšířeném českém vydání.
Vytvořil: jesen.cz
Upravil: jesen.cz
Zdroj: aospublishing.cz
Dnes je 24.04.2024
Před 81 lety se narodil(a) Morrell David
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno