Obsah: Smrt číhá za rohem

Čtvrtá kniha série Oddělení Z.

Oblíbeného detektiva Rogera Westa nahradil tentokráte spisovatel John Creasey mladým a sebevědomým Tonym Beresfordem, který musí čelit několika zákeřným úkladům o svůj život. Dostal totiž z nejvyšších míst Scotland Yardu za úkol sledovat činnost průmyslového magnáta Gormana, který  svou chorobnou mocichtivostí za pomoci další pěti podobných špičkových byznysmenů plánuje strhnout veškerou ekonomickou činnost ve státě na sebe a své společníky, ovládnout trhy a burzu s cennými papíry a stát se tak po hospodářské stránce vládcem nad celou zemí. K dosažení tohoto cíle se neštítí použít žádných prostředků a nezastaví se ani před vraždami lidí, kteří mu stojí v cestě.
Tony Beresford musí vynaložit veškerý svůj důvtip a energii, aby za pomoci svých přátel z Yardu a půvabné Valerie Lesterové, která - aniž by to tušil - je z USA rovněž s jedním spolupracovníkem pověřena tímto případem, čelil spletitým nástrahám nebezpečného Gormana.
Děj není jednoduchý a otázka, zda zločinný maniak uspěje rozvrátit hospodářství celé země zůstává dlouho nezodpovězena.
Tony Beresford se svými přáteli a při využití všech možností Scotland Yardu nakonec Gormana izoluje a přináší nezvratné důkazy o jeho zločinné činnosti a šílených úmyslech.
Námět tohoto příběh je neotřelý a poutavý a jeho zpracování úspěšným autorem detektivních novel přináší čtenářům nevšední zážitek.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: Anotace z knihy Smrt číhá za rohem
Dnes je 25.04.2024
Před 97 lety se narodil(a) Uderzo Alberto
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno