Obsah: Tetovaná konkubína

Čtvrtá kniha série Sano Ičiró.

Pojďte a vydejte se s námi už po čtvrté na cestu do fascinujícího a exotického světa Japonska 17. století, v němž stateční samurajové nasazují životy pro čest svých pánů, v paláci bují intriky a za okénky palankinů se skrývají bílé nalíčené tváře půvabných dam. Pod pozlátkem a okázalostí šógunova dvora však bují zlo a mladý samuraj, vyšetřovatel Jeho Excelence Sano Ičiró, je nucen vyřešit svůj zatím nejsložitější případ.
Po dvaceti měsících práce šógunova sósakana-samy, nejctihodnějšího vyšetřovatele událostí, siruací a lidí, jak zní jeho plný titul, je Sano nadobro vyčerpaný. Těší se na pohodlný život v dohodnutém manželství: na soukromí s rozkošnou, povolnou manželkou a měsíční dovolenou na oslavu sňatku. Jejich svatební obřad však přeruší hrozná událost - smrt šógunovy oblíbené konkubíny. Veškeré naděje na příjemné chvíle klidu tak vezmou rázem za své.
Když Sano zjistí, že paní Harume zabil otrávený inkoust, který si vetřela do vlastnoručně provedeného tetování, nezbývá mu než proniknout do prazvláštního, uzavřeného světa šógunových souložnic. Aby vypátral jejího vraha, musí rozplést složitou síť nevěr, bývalých i současných milenců, soků v lásce a nejasné minulosti.
A jako by situace nebyla už tak dost obtížná, všechno ještě zkomplikuje odhodlání Sanovy krásné mladé nevěsty Reiko: za žádnou cenu se nesmířit s rolí tradiční, poslušné ženušky.
Reiko, bystrá a inteligentní dívka, vládne mečem jako samuraj a ze všeho nejvíc miluje hrdinské příběhy a dobrodružství. Vezme si do hlavy, že svému muži začne s vyšetřováním pomáhat. Sano je jejím neženským chováním upřímně zděšen a zdá se, že jejich láska skončí dřív, než vůbec mohla začít. Jenže co by to bylo za lásku, kdyby si nakonec přece jen nenašla cestu - i kdyby se přitom měla prodírat ohavnými a nebezpečnými stezkami, vinoucími se jako hadí kličky kolem násilné smrti paní Harume.
Cesta za pachatelem vede do nejvyšších kruhů, k osobám tak urozeným, že je téměř nemožné je obvinit. A protože i tentokrát je ve hře proradný komoří Janagisawa, pohybuje se Sano opět na tenkém ledě. Ve světě krutovlády a vysoké politiky feudálního Japonska stačí jen nepatrný omyl, aby se z ctihodného vyšetřovatele, obklopeného poctami, stal bezectný odsouzenec k smrti. Sano však není z těch, kdo by obětovali pravdu vlastnímu strachu. S věrným Hiratou po boku vyráží opět do boje za spravedlnost.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: Anotace z knihy Tetovaná konkubína
Dnes je 18.04.2024
Den 50. výročí úmrtí Pagnol Marcel
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno