Obsah: Ocas draka

Třetí kniha série Sága rodu Airtonových.

Ocas draka je volným pokračování ságy rodu Airtonových ve 20. století. Do jejich životů nelítostně zasahují války a politické bouře, které zmítají Čínou.
Japonská okupace ukončila idylické dětství Harryho Airtona, jenž vyrůstal jako hýčkané dítě misijního lékaře. Jeho rodiče umírají stejně jako statisíce dalších v japonských koncentračních táborech, ale syna se jim podařilo zachránit a poslat do bezpečí do Skotska. Harry, který se náhle ocitl v cizím a nepřátelském světě, se uzavírá do sebe. Jediným jeho kontaktem s Čínou zůstávají knihy po dědečkovi a pan Lin, bývalý agent Kuomintangu a z donucení obchodník s látkami na dalekých Orknejích.
Čína se stala Harrymu osudem. Nechá se naverbovat do armády a jako dobrovolník bojuje v korejské válce. Je však nejen velice inteligentní, ale i prchlivý a svéhlavý, což pro vojína nejsou nejlepší vlastnosti. Britská tajná služba však vidí v Harrym ideálního agenta zejména pro jeho vynikající znalost čínštiny. Mladému Airtonovi proto zajistí nejlepší možné vzdělání a postará se o to, aby ho provázela pověst levicově smýšlejícího odborníka. Po letech čekání se Harrymu konečně splní jeho sen a vrací se do Číny.
Je to však úplně jiná země, než jak si ji pamatoval. Vláda komunistů je jako noční můra, která nutí lidi zpronevěřit se všemu, v co věřili. Jeho cesty se zkříží s přáteli a známými z mládí. Nikdo nehraje čistou hru. Na povrch vyplouvají staré křivdy a za všechno je třeba zaplatit.
Čínský drak, který tak dlouho spal, se probudil a švihá ocasem, jímž smete všechno, co mu stojí v cestě.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 19.04.2024
Před 129 lety se narodil(a) Fibich Karel
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno