Moore Christopher - Životopis

Christopher Moore vyrůstal v Mansfieldu v Ohio. Jeho otec byl dálniční policista a matka prodávala v obchodním domě. Navštěvoval Ohio State University a Brooks Institut fotografie v Santa Barbaře v Kalifornii.
Od dětství rád četl a otec mu každý týden přinášel spoustu knih z knihovny. Začal psát kolem dvanácti let, a od šestnácti let začali brát vážně jeho psaní i rodiče. Když mu bylo 19 let, přestěhoval se do Kalifornie, kde žil na centrálním pobřeží až do roku 2003, kdy se přestěhoval na Havaj. Mezi jeho záliby, kromě psaní, patří např. potápění a fotografování.
Od června 2006 žije střídavě v kalifornském San Franciscu a na ostrově Kauai na Havaji.
Před zveřejněním jeho prvního románu Practical Demonkeeping v roce 1992 pracoval jako pokrývač, prodavač v obchodě, noční hlídač v hotelu, číšník, fotograf a pojišťovací makléř. Všechny tyto zkušenosti mu pomohly vytvářet postavy v jeho knihách.
Jeho romány ovlivnili spisovatelé jako John Steinbeck (humanismus) a Kurt Vonnegut (smysl pro absurditu).
Moore má charakteristický pohled na svět, nahodilost života ho současně děsí i baví. V jeho knihách se střetávají různé postavy prostřednictvím nadpřirozených nebo mimořádných okolností.
Vytvořil: Zdenka
Upravil: pan.Kchiu

'Životopis autora Moore Christopher'
Dnes je 29.03.2024
Den 14. výročí úmrtí Pešat Zdeněk
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno