Ľ Homme Erik - Životopis

francouzský spisovatel Erik L'Homme se narodil roku 1967 v Grenoblu. Dětství strávil v kraji Drome, kde vyrůstal v úzkém kontaktu s přírodou. Odsud pramení jeho záliba v dobrodružstvích všeho druhu, se kterou se pojí i láska ke knihám.
Po získání diplomu z historie se vydal po stopách hrdinů svých oblíbených knih, dobrodruhů a básníků. Objevovat daleké neznámé kraje.
Jeho cesty ho zavedly i k horským masívům Střední Asie, ocitl se na stopě divochů, zamířil až na Filipíny hledat bájný poklad. V nakladatelství Harmattan vyšla jeho první kniha o jazyce a kultuře starobylého národa, žijícího někde na pomezí Pákistánu a Afghánistánu.
V současné době žije v Provence a svůj čas dělí mezi žurnalistiku (vede časopis Mladí přírodě), dlouhé procházky a psaní románů.
Hvězdná kniha je první knihou Erika L'Homme pro mládež. V roce 2001 dostal za první díl této trilogie s názvem Mistr Kadehar Cenu mladých na Mezinárodním festivalu geografie v Saint-Dié-des-Vosges a roku 2002 Cenu středoškoláků kraje Var za Pána Sha.
Vytvořil: Jacob
Upravil: janajau, Tomcek
Zdroj: wikipedie + daemon.cz

'Životopis autora Ľ Homme Erik'
Dnes je 28.03.2024
Před 64 lety se narodil(a) Schmitt Emmanuel Eric
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno