Prošková Denisa - Životopis

Mgr. A. Denisa Prošková je novinářka a spisovatelka. V roce 2003 získala s textem Titulovaná blbost cenu v soutěži Evropský fejeton. Letos jí vyšla kniha Chuťopis: O cestách a lásce k jídlu, kterou napsala spolu s Jitkou Rákosníkovou z časopisu Apetit. Pracuje na knize o neobyčejných babičkách dnešních žen.
 
 Patronka projektu Připravena na život. V roce 1992 absolvovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou (obor knižní ilustrace a grafika u profesora Jiřího Šalamouna).
V letech 2000 - 2005 působila jako redaktorka v časopise Marianne, ve své době nejúspěšnějším dámském life stylovém časopise na českém trhu, což zcela zásadně ovlivnilo její další profesní život.
Od března 2008 je šéfredaktorkou časopisu Betynka (vydavatelství Burda Praha).
" Při narození mi spadla do klína soukromá genetická laboratoř. Její základní kámen položil koncem 19. století portugalský pradědeček. Jedné bezbožné noci svedl svou třináctiletou africkou otrokyni. Vzniklý produkt v dospělosti úspěšně zatloukl otrocký status matky a oženil se s Egypťankou z lepší rodiny. Další článek řetězce, který spolu vyrobili, se shodou neuvěřitelných náhod geneticky napojil na moji středoevropskou matku. Ta si ovšem věnem přinesla genetickou infuzi babičky ze švýcarského Lugana.
A tak jsem ve zdraví tady a pokračuji úspěšně v tradici mezinárodního mixování. Spojila jsem své geny s člověkem, v jehož žilách koluje švédská, polská a německá krev. Všichni muži z jeho rodiny tudíž vypadají jako členové wehrmachtu říznutí zpěvákem Borgem ze skupiny ABBA. "
Vytvořil: janajau
Zdroj: pripravenanazivot.cz + fejeton autorky v iDNES.cz

'Životopis autora Prošková Denisa'
Dnes je 18.04.2024
Před 36 lety se narodil(a) Bohabojová Eva
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno