Bidermanová Sarah - Životopis

se narodila v Praze sto let po smrti Charlese Baudelaira. Možná právě z oné magické stovky čerpá literární talent.
V roce 1990 se sebrala a odjela na krátký výlet do Francie. Tehdy ještě netušila, že se do metropole nad Seinou zamiluje na první pohled. Z cesty se doposud nevrátila, a tak nyní žije střídavě v Paříži a Praze.
Na pařížské Sorbonně studovala francouzský psaný projev a dějiny francouzské literatury. Doplňkově pak psychologii mezilidských vztahů a sexuologii. Živila se velmi různorodě, pracovala mimo jiné jako servírka, herečka, modelka, tanečnice a zpěvačka.
Nejvíce ji však už od mládí zajímalo to, čím se živí nyní – psaní. Již v roce 1982 napsala seriál příběhů Až pokvetou kopretiny pro časopis Mladý svět. Dalším literárním počinem se stal scénář Siesta, objednaný filmovým studiem Barrandov v roce 1988. Ke dnešnímu dni má na kontě novelu Nemyslím na nic zlého (Mladá Fronta, 1990), román Madame Chat (Eroika, 2002), sbírku povídek Jazyk v klíně (Formát, 2003) a novela Monsieur Serpent (Metafora, 2004), která je v podstatě volným pokračováním Madame Chat. Její nejnovější knihou je Dany a Fany (Metafora, 2004).
Sarah Biderman je nepředvídatelnou, trochu extravagantní, ale především velmi zajímavou ženou a spisovatelkou. Ráda žije naplno, vášnivě a originálně, což můžeme cítit i jejích knih.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: metafora.cz

'Životopis autora Bidermanová Sarah'
Dnes je 20.04.2024
Před 75 lety se narodil(a) Soukup Vladimír
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno