Drahokoupil Filip - Životopis

Autor začal psát, kreslit již na základní škole, ale profesionálně se začal uměleckou tvorbou zabývat až v roce 2003. Psal texty pro svou kapelu Ortodoxní svoboda a navrhoval přebaly na CD.  
V roce 2005 si však uvědomil, že svůj talent uplatní spíše v literatuře a filmu. Po rozpadu kapely se začal plně věnovat psaní, kreslení a v roce 2008 vydal u nakladatelství Nova Forma svůj knižní debut, Shadow Island, jehož anglická verze se dostala do The Writers Guild of America a autor tak získal členství mezi Hollywoodskými scénáristy, které mu zajistilo doživotní registraci autorských práv v jakémkoliv státě.  
O rok později se umístil na krásném 10 místě (asi z 600) ve scénáristické soutěži ČT s černou komedií Prohnilé místo. Kontroverzní podstata příběhu, však nedovolovala realizaci scénáře ve státě, kde se umění řídí podle zažitých osnov.
Filip Drahokoupil se však nevzdal a pokračoval ve svém vlastním stylu, i přesto, že mu tento postoj mnohdy uškodil na komerční scéně a neproslavil se tak, jak by si zasloužil.  
Ovšem v roce 2010 vydala redakce časopisu CREW jeho vlastní galerii obrázků a vznikl první animátorský počin SI TRAILER ke knižní trilogii Shadow Island.  
Na svém kontě má ještě několik nevydaných scénářů, povídek a knížek, které pouze čekají na to, až spatří světlo denní.  
V současné době se nejvíce zabývá tvorbou comixu PARAZIT IX9, jehož ukázky se drží na předních příčkách návštěvnosti na serveru Mam talent, v kategorii sci-fi a natáčením filmu Život v karanténní zóně, jehož realizace byla bohužel dočasně přerušena, kvůli zastavení dotací nejmenovaných sponzorů, ale jak sám autor říká: Film bude, je mi jedno jestli za týden, nebo za deset let, ale nemám ve zvyku nechávat věci nedokončené.
'Životopis autora Drahokoupil Filip'
Dnes je 29.03.2024
Před 122 lety se narodil(a) Aymé Marcel
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno