Matson Morgan - Životopis

Morgan Matson se narodila a vyrostla v New York City and Greenwichi, Connecticut. Studovala divadlo na Occidental College v Los Angeles, ale v polovině studií začala pracovat v oddělení dětské literatury Vromanova knihkupectví a zamilovala se do YA literatury.

Po absolvování vysoké školy (je hrdou držitelkou neuvěřitelně užitečného titulu divadlo/angličtina) se přestěhovala zpátky na Východ, aby začala chodit do New School, kde obdržela M. F. A. v psaní pro děti.
Kniha "Amy a Roger: Na cestě" je inspirována Morganinými třemi cestami napříč státy a byla poprvé vydána v květnu 2010. ALA ji jmenovala do Top desítky nejlepších knih a PW jako knihu "Flying Start" a byla nominována na Waterstonovu knižní cenu (Waterstone's Book Prize).

Mezitím se Morgan přestěhovala zpátky do Kalifornie, vrátila se do školy a v roce 2011 získala M. F. A ze scénáristiky na University of Southern California.

Její druhá kniha, "Second Chance Summer", byla vydaná v květnu 2012. Je inspirovaná autorčinými vlastními zážitky z letních pobytů během dospívání v Pocono Mountains v Pensylvánii. Kniha byla jmenována do ALA seznamu Nejlepších fikcí pro dospívající (Best Fiction for Young Adults list) a vybrána jako School Library Journal Best Book of 2012.

Morganiny knihy byly zatím přeloženy do 10 jazyků po celém světě.

Morgan v současné době bydlí v Los Angeles se svým psem Murphym, ráda cestuje, a to kdykoli může.
V květnu 2016 vydala knihu pod názvem The Unexpected Everything. V lednu 2018 vyjde její kniha Save the Date.
Vytvořil: pan.Kchiu

'Životopis autora Matson Morgan'
Dnes je 29.03.2024
Před 97 lety se narodil(a) Kalina Vladimír
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno