Isaacson Walter - Životopis

Walter Isaacson je americký novinář a spisovatel, narozen 20. května 1952 v New Orleans. V minulosti byl ředitelem CNN a editorem v časopisu Time.

Svou kariéru začal jako novinář v londýnských Sunday Times, ale už v roce 1978 začal pracovat ve věhlasném časopisu Time jako politický dopisovatel. V roce 1996se stal editorem.

O pět let později se stal ředitelem prestižní zpravodajské televize CNN.

Je autorem životopisů Alberta Einsteina, amerického prezidenta Benjamina Franklina, nebo ostříleného politika a diplomata Henryho Kissingera.

Knížkou, která mu v České republiceotevřela dveře k všeobecné známosti je dlouhoočekávaný životopis Steva Jobse, kterýnedávnovyšelv českém překladu. Pracoval na něm od roku 2005a jednáse o jedinou autobiografii, na které se Steve Jobs podílel, a je tak možné Waltera Isaacsona označit za Jobsova výhradního životopisce.

Walter Isaacson žije ve Washingtonu, D. C. , kde je generálním ředitelem proslaveného amerického nezávislého think-tanku Aspen Institute, který připravuje v ČR svoupobočku. Aspen Institute se dlouhodoběvěnuje podpoře politikyzaložené na hodnotách, myšlenkácha ideálech dobré společnosti („good society“), ježpropaguje prostřednictvím seminářů a konferencí.
Vytvořil: pan.Kchiu

'Životopis autora Isaacson Walter'
Dnes je 20.04.2024
Den 26. výročí úmrtí Paz Octavio
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno