Haynes Elizabeth - Životopis

Bývalá policejní analytička, která si díky rozpočtovým škrtům plní spisovatelský sen…
Už od mala si psala do šuplíku, až do roku 2005, kdy se zúčastnila internetového projektu National Novel Writing Month. V něm musí začínající spisovatelé za měsíc napsat román o 50 000 slovech. Povzbuzena akcí pracovala na svém rukopisu a přepisovala ho další tři roky, až vznikl docela jiný příběh. Rozpočtové škrty v policejním oddělení, kde Elizabeth zpracovávala analýzy a statistické přehledy, ji přiměly sice odejít z práce, ale zato také konečně poslat rukopis nakladatelům. Ani by se autorce nezdálo, že její román nejen že vydá skutečné nakladatelství, ale že se stane Knihou roku serveru Amazon. Plus že se amerického vydání ujme prestižní HarperCollins a o filmová práva se produkční společnosti doslova poperou.

Psychothriller Do nejtemnějšího kouta popisuje, jak moc špatně může dopadnout zdánlivě ideální vztah – je o domácím násilí a traumatech a v šokujících scénách si nijak nezadá s Mo Hayder, kterou autorka velmi obdivuje. Jejími dalšími vzory jsou John Harvey pro autenticitu, Ruth Rendellová pro odhalování znepokojivých zákoutí lidské duše a Nicci French pro pokaždé čerstvý námět.

Elizabeth nyní žije s rodinou v hrabství Kent, její romány se překládají do 30 zemí světa a krom tří samostatných psychothrillerů nově píše i sérii policejních procedurálek s inspektorkou Lou Smithovou.
Vytvořil: pan.Kchiu

'Životopis autora Haynes Elizabeth'
Dnes je 20.04.2024
Před 90 lety se narodil(a) Guljakovskij Jevgenij
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno