Mróz Remigiusz - Životopis

Milí čeští čtenáři, dovolte mi, abych se vám představil.

Jmenuji se Remigiusz Mróz.

Narodil jsem se 15. ledna 1987 ve městě Opole. Měl jsem pěkné dětství, strávil jsem ho hraním fotbalu na betonovém hřišti a sledováním amerických seriálů z osmdesátých let.

Ani můj další život nebyl špatný, i když se mnohé změnilo. V televizi běžely devadesátkové seriály, já jsem dokončil gymnázium a opustil rodné město pro Varšavu, která mě přijala velmi vlídně, což jsem jí oplatil stejnou mincí. Po absolvování Akademie Leona Koźmińského jsem tedy ještě zůstal a svůj prodloužený pobyt jsem přetavil v další studium, tentokrát doktorské.

Dnes bydlím v malém městě u Opole a stal se ze mě... řekněme obyčejný chlap, který denně napíše deset až patnáct stran textu a naběhá nějakých sto kilometrů týdně. Můj každodenní program je téměř neměnný: ráno vstanu, dopoledne udělám korektury včera napsaného, jdu si zaběhat, najím se, zhruba do půlnoci píšu a pak si sednu s dobrou knihou do pohodlného křesla a odpočívám.

Ano, snadno byste mě mohli začít podezřívat, že trpím chronickým writing blitzem. Napsal jsem třicet románů a pracuji na dalším. A užívám si ho stejně jako ten první. Doufám tedy, že Nenalezená, můj první překlad do češtiny, bude v Česku stejně úspěšná jako u nás v Polsku, kde už pár dní po vydání vystřelila na první příčku žebříčku bestsellerů.

Ač jsem zatím poměrně mladý, tak už jsem napsal zhruba třicet knih pod svým vlastním jménem a trologii severkých detektiovek pod pseudonymem Ove Løgmansbø, která se odehrává na vzdálených Faerských ostrovech. A to vůbec nepočítám povídky v různých společných knihách. Například i v knize Inne Światy, knize povídek inspirované kultovními obrazy malíře Jakuba Różalského, který kreslí klasickou technikou obrazy s převážně stempunkovými náměty.

U nás v Polsku je asi nejpopulárnější moje série Chyłka a Zordon, která má zatím osm dílů a nyní se začíná natáčet minisérie podle této populární série.
Vytvořil: pan.Kchiu

'Životopis autora Mróz Remigiusz'
Dnes je 19.04.2024
Den 15. výročí úmrtí Ballard J. G.
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno