Pekkanen Sarah - Životopis

Sarah Pekkanen se narodila New York City, a to tak rychle, že lékaři její matce ani nestihli dát léky proti bolesti (a zároveň to bylo naposledy, kdy s něčím přišla dřív, než se čekalo).

Rodina se přestěhovala do Bethesda ve státě Maryland, kde Sarah píše jako spoluautorka knihu “Miscellaneous Tales and Poems. ” Vydavatelé ale po tomto literárním mistrovském kousku neskočili (Sarah pak odeslala na vydavatele ostrý dopis, aby jí odpověděli na rukopis! ).
Na základní škole si její rodiče zavolali do školy, aby se podívali, v jak hrozném stavu je její školní lavice, na což zírali s otevřenou pusou - zmuchlané papíry, zlomené tužky a stohy starých sešitů. (No, od té doby se naučila uspořádávat věci. Trochu. )
Po střední škole se vydala s baťůžkem po Evropě, přičemž byla permanentně ztracená. Pak začala pracovat jako novinářka pokrývající Capitol Hill. Bohužel ale nebyla schopná rozluštit mumlání starých senátorů, což vedlo k mnoha nechtěným chybným citacím. Krátce pracovala jako korespondent živého vysílání e! Entertainment Network, dokud producentům e! nedošlo, že Capitol Hill není místem, které by se dalo nazývat aspoň trochu sexy.
Pak pracovala v Gannett New Service/USAToday a pokrývala Capitol Hill, psala pro Baltimore Sun, ale pak od novinařiny odešla, aby se mohla věnovat svým třem aktivním synům. Začala psát sloupek pro Bethesda Magazine a začala psát novelu.
Její knižní prvotina s názvem The Opposite of Me byla prodána nakladateli, o kterém vždycky snila - Greer Hendricks z vydavatelství Atria, Simon & Schuster (no, tak snadné nebylo, ale Sarah se nechce zmiňovat o obdobích frustrace, kdy chtěla mrštit počítačem přes celou místnost).

Atria vydává i její další novely: Skipping a Beat, These Girls, The Best of Us, Catching Air, Things You Won't Say, The Perfect Neighbors, The Ever After. Práva k jejím knihám se prodala do Číny, Austrálie, Německa, Itálie, Holandska, Polska, Kanady, Ruska a Španělska a její novely se staly mezinárodními bestselery.
Sarah a její někdejší nakladatelka Greer (které jsou teď jako sestry) se rozhodly spolu napsat psychologický thriller Manželka mezi námi, který vydal St. Martin's Press. Na seznamu bestselerů New York Times bestsellers se kniha držela 3 měsíce, byla k ní zakoupena práva na zfilmování a obě spoluautorky byly najmuty, aby napsaly scénář. K jejich další knize „Anonymní dívce“ byla prodána práva na televizní zpracování.
Vytvořil: pan.Kchiu

'Životopis autora Pekkanen Sarah'
Dnes je 19.04.2024
Před 129 lety se narodil(a) Fibich Karel
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno