Starobinets Anna - Životopis

Anna Alfredovna Starobinets je ruská spisovatelka a scenáristka, přezdívaná „ruská královna hororu“. Publikovala romány, povídky a dětské knihy a svoji tvorbu označuje jako psaní „hororové a nadpřirozené beletrie pro dospělé a také pohádkových a detektivních příběhu pro děti“
První publikované dílo sbírka povídek An Awkward Age (2010), bylo ve finále Ruské národní ceny bestsellerů. Zahrnuje „Mrazivé povídky zasazené do ulic Moskvy a různých strašidelných paralelních světu“ a bylo přeloženo do sedmi jazyků. Bylo popsáno jako „jeden z nejúžasnějších debutů, který vyšel v Rusku od dob Victora Pelevina: hip, legrační, rozzlobený a temný jako peklo“ a jako „bystrý pohled na současný stav člověka - v Rusku“. a dále ".

Catlantis (2015) byla její první dětskou knihou, která byla přeložena do angličtiny, a byla uvedena v The Telegraph's 2015 „Jako nejlepší vánoční knihy pro děti“a The Guardian ji popsal jako „šílené a vysoce originální dobrodružství“. Bylo přeloženo Jane Bugaeva, která také přeložila Wolf's Lair .

Starobinets popisuje dílo Podívejte se na něj (2017) jako "autobiografický román faktu o ztrátě nenarozeného dítěte v Rusku".

Napsala příběh o čtyřech knihách pro děti The Beastly Crimes books, které byly vydány v angličtině jako Wolf's Lair (2018), Predator Rights (2019), Claws of Rage (2019)a Plucker (2019).
Vytvořil: pan.Kchiu

'Životopis autora Starobinets Anna'
Dnes je 24.04.2024
Před 62 lety se narodil(a) Zonová Anna
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno