Šimek Miloslav - Životopis

byl český komik, humorista a spisovatel, který se v Praze proslavil jako partner Jiřího Grossmanna už počátkem 60. let. Do širšího povědomí české veřejnosti vstoupil teprve poté, co vydavatelství Panton začalo vydávat jejich gramofonové desky a když Československá televize pod režijním vedením Jána Roháče začala uvádět jejich semaforské pořady.
Miloslav Šimek se narodil 7. března 1940. Vystudoval Pedagogický institut a stal se učitelem s aprobací dějepis, čeština a výtvarná výchova. Na právnickou fakultu, kam se nejprve hlásil, nebyl přijat kvůli špatnému kádrovému profilu. Po maturitě proto pracoval v účtárně státního podniku Stavoinvest, poté pracoval jako skladník ve skladu sanitární keramiky.
Na vysoké škole se Miloslav Šimek potkal s J. Grossmannem, se kterým založili humoristickou dvojici, která vystupovala v divadle Semafor .
V průběhu vojenské prezenční služby Šimek spoluzaložil divadelní soubor VOJ, což byla zkratka pro Vojenské jeviště. Po jejím skončení se vrátil ke spolupráci s J. Grossmannem, se kterým spolupracoval až do jeho smrti.
Po smrti Jiřího Grossmanna spolupracoval s Petrem Nárožným a Luďkem Sobotou a poté s Jiřím Krampolem, v tomto období se jeho humor dostal na úroveň estrádních pořadů a z toho pramenily neshody s J. Suchým, které ukončila až výpověď z divadla Semafor. Poté M. Šimek založil Divadýlko Jiřího Grossmanna, kde působil spolu se Zuzanou Bubílkovou až do své smrti. Miloslav Šimek zemřel 16. února 2004 na leukémii.
Byl ženatý, s manželkou Marií měl tři dcery, Evu, Magdalenu a Hanu
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: wikipedie

'Životopis autora Šimek Miloslav'
Dnes je 28.03.2024
Před 76 lety se narodil(a) Quick Amanda
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno