Miller Frank - Životopis

Frank Miller je americký spisovatel, scénarista, výtvarník a kreslíř komiksů.

Frank měl sedm sourozenců. Jeho otec byl tesař a matka zdravotní sestra. Pracoval na mnoha dílech pro významná vydavatelství jako jsou Gold Key, DC Comics, Marvel a především Dark Horse. První úspěch mu přinesla práce na příběhu "Spider-Man and Daredevil". Během začátku 80. let si Frank Miller získal další pozornost jako jeden z prvních kreslířů na volné noze. V té době nakreslil Ronina, výbušného futuristického high-tech samuraje.

V roce 1986 napsal a nakreslil Frank Miller jednu z přelomových komiksových knih - NÁVRAT TEMNÉHO RYTÍŘE (The Dark Knight Returns), jímž se natrvalo zapsal do komiksové historie po bok takových velikánů jakým je např. Alan Moore.

Avšak až v roce 1991 vytvořil komiks a styl, jenž se stal jeho "značkou" na trhu: Sin City. Vypráví v (pro komiksy netradičním) noir stylu o tajemném městě v severozápadní Americe, které se sice úředně jmenuje Basin City, (Říční město), ale všichni mu říkají jen Sin City, Město hříchu.

Za zmínku také jistě stojí jeho další práce, jako např. komiksy 300 a Elektra, nebo jeho filmové scénáře k filmům Robocop 1 a 2.
Vytvořil: pan.Kchiu

'Životopis autora Miller Frank'
Dnes je 23.04.2024
Před 72 lety se narodil(a) Bauby Jean-Dominique
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno