Korunka Petr - Životopis

Po absolvování Střední průmyslové školy v Hradci Králové nastoupil na Vysokou školu umělecko-průmyslovou v Praze do atelieru Ilustrace a grafiky k prof. Jiřímu Šalamounovi a (od roku 2003) Juraji Horváthovi. V roce 2004 absolvoval studijní stáž na Pontifica Catolica del Perú v Limě. Studia na VŠUP dokončil v roce 2007.


Z jeho ilustrátorských prací lze zmínit práci na knize Michala Dlouhodobého V počátku cesty, Měsíc v Žaluzii od Pavly Šťastné (Triton 2008) nebo obsáhlou sérii leptů pro knihu Povídek z Podkrkonoší od Evy Koudelkové pro nakladatelství Arbor Vitae. V roce 2008 vyšla rovněž kniha Za vlast a císařovnu (Bor 2008), kterou opatřil množstvím syrových perokreseb. Jeho poslední ilustrace lze vidět v knize Pověsti od Nisy a Kamenice vydanou v roce 2010 rovněž v nakladatelství Bor.

Za zmínku stojí i spolupráce s Edgarem Dutkou na komiksu Odvážní mladí muži na visutém laně (vydáno v rámci diplomové práce na VŠUP). V rámci komikové tvorby je účastníkem výstavy Herozvěsti 1-3 (konané postupně v Hradci Králové, Litoměřicích a Praze). Jeho aktuální komiksovou tvorbu pak reprezentuje Radiator a Recyklator (nakl. Labyrint). Některé jeho komiksy vyšly v časopisech Stripburger, Komiksfestrevue, Nový prostor, novinách A2 a sborníku Mutabox.

V současnosti se autor protlouká na volné noze jako grafik/výtvarník...
Vytvořil: pan.Kchiu

'Životopis autora Korunka Petr'
Dnes je 25.04.2024
Před 172 lety se narodil(a) Alas Leopoldo
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno