Fang Fang - Životopis

Fang Fang je pseudonym od Wang Fang
Čínská spisovatelka, která získala v roce 2010 literární cenu Lu Xun. V roce 1978 odešla na univerzitu ve Wu-chanu studovat čínštinu. V roce 1975 začala psát poezii a v roce 1982 uvedla svůj první román "Da Peng Che Shang". V roce 1987 vydala své mistrovské dílo „Feng Jing“ a získala národní vynikající středometrážní románovou cenu 1987–1988. Její další díla jsou: "Qin Duan Kou", " Xing Yun Liu Shui", "Jiang Na Yi An“ a "Yi Chang San Tan“. Jelikož se hodně stará o chudé, mnoho z jejích děl odráží jejich skutečný život.
Během uzavření Hubei v roce 2020 kvůli koronavirové infekci použila Fang Fang sociální média ke sdílení svého Wuhan Diary (Deníku z Wu-chanu ), což byly denní zprávy o životě v uzavřeném městě. Deník přitáhl pozornost mezinárodní veřejnosti.
Anglickou verzi deníku Wu-chan , kterou přeložil Michael Berry, vydala Harper Collins dne 4. června 2020.
Státní bulvár Global Times tvrdil, že publikace vyvolala pobouření čínského lidu kvůli obrazům čínské vlády v deníku a údajnému použití zdrojů z druhé ruky. Rychlost jejích anglických a německých překladů, které byly oba k dispozici k předobjednání na Amazonu již 8. dubna, pouhé dva týdny po dokončení původní čínské verze (která byla dokončena 25. března), také vyvolala kritiku ze strany Global Times , včetně spekulací týkajících se „potenciální spolupráce se zahraničními vlivy“.
V knize Fang Fang vyzývá k ukončení internetové cenzury v Číně a říká: „Vážení internetoví cenzoři, měli byste nechat lidi Wu-chanu mluvit“
Vytvořil: pan.Kchiu

'Životopis autora Fang Fang'
Dnes je 25.04.2024
Před 172 lety se narodil(a) Alas Leopoldo
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno