Gardner Jan - Životopis

Jan Gardner (*23. listopadu 1971) je český spisovatel a scenárista. Svou profesionální kariéru začal v České televizi, kde režíroval několik dokumentárních filmů, např. Modlitba pro Martu (příběh legendární písně Marty Kubišové a její role v československých dějinách) nebo Několik minut s Milošem Formanem (portrét slavného českého režiséra).
V roce 1993 se odstěhoval do Los Angeles a nastoupil na filmovou fakultu UCLA. Během studií pracoval jako asistent šéfa vývoje Roba Kershnera ve firmě proslulého krále „B“ filmů Rogera Cormana The Concorde-New Horizon. Jako Associate Producer se podílel na výrobě nezávislého Amerického filmu, indie-drama, Falling Sky (1997) v hlavní roli s Britanny Murphy a Karen Allen.
Po trvalém návratu do Čech nadále pokračoval v kariéře scenáristy a kreativního producenta. Za posledních cca dvacet let napsal nebo se podílel na vzniku několika televizních seriálů a filmů, které vždy měly vysokou sledovanost – První republika, Vyprávěj, Sněžný drak, Ordinace v růžové zahradě 2…
V srpnu roku 2021 mu vyšel v nakladatelství Euromedia první román Debutantka. Volné pokračování vyjde v roce 2022 pod názvem Devátý neznámý.
Vytvořil: pan.Kchiu

'Životopis autora Gardner Jan'
Dnes je 20.04.2024
Před 71 lety se narodil(a) Faulks Sebastian
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno