Vebrová Sandra - Životopis

Sandra Vebrová je studentka divadelní vědy, nadějná autorka fantasy o vlkodlacích.

Sandra Vebrová byla v letech 1993 - 1999 členkou Dismanova rozhlasového dětského
souboru a byla oceněna cenou Prix Bohemia za nejlepší dětský herecký výkon v rozhlasové hře Anička skřítek a Slaměný Hubert - za roli Aničky.

V roce 1998 vyhrála Sandra Vebrová celostátní literární soutěž o nejlepší pohádkový příběh, kterou pořádal Český rozhlas - pohádka byla i realizována. V témže roce získala 2. místo v Ciak junior, celostátní soutěži o nejlepší námět. V roce 2000 získala 2. místo v celostátní soutěži sci-fi klubu Terminus, kategorie pohádka.

V letech 1999 - 2003 byla Sandra Vebrová členkou literárně - dramatického souboru pod vedením herečky a pedagožky Dany Hlaváčové. Nyní studuje na Filosofické fakultě UK Praha - obor divadelní věda.

V roce 2005 Česká televize na základě jejího námětu a scénáře natočila a odvysílala televizní pohádku Nepovedený kouzelník.

Vedle psaní románů se Sandra Vebrová věnuje také divadlu, dabingu a píše i písňové texty. Práci ve filmu si zkusila v roli sestřičky v seriálu Pojišťovna štěstí. Hereckou zkušenost využívá při besedách a autorských čteních. V budoucnosti by Sandra Vebrová chtěla skloubit psaní knih se scenáristikou. Sní i o generačním románu. Zatím sbírá zkušenosti, mimo jiné i na půlročním studiu ve Španělsku.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: pan.Kchiu

'Životopis autora Vebrová Sandra'
Dnes je 19.04.2024
Před 157 lety se narodil(a) Payró Roberto
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno