Meyerová Stephenie - Životopis

Stephenie Meyerová se narodila v New Havenu, Conecticutu, Stephenu a Candy Morgeovým. Vyrostla ve Pheonixu, Arizoně, s pěti sourozenci: Emily, Sethem, Jacobem, Paulem a Heidi. Absolvovala Chaparral School ve Scottsdale, Arizoně, a Birgham Young University v Provo, Utahu, kde získala titul bakaláře v roce 1995. Meyerová se vdala roku 1994 a má tři syny: Gabea, Setha a Elia.

Stephenie Meyerová (rozená Morganová) je americká spisovatelka a autorka bestselleru Stmívání (Twilight saga) , kniha pojednává o vztahu smrtelnice Belly Swanové a upíra Edwarda Cullena. Kniha Stmívání byla přeložena již do 37 různých jazyků po celém světě a bylo vytištěno přes 25 milionů kusů.
Podle knihy Stmívání byl také natočen stejnojmenný film, který měl premiéru 21. listopadu 2008. Meyerová je také autorkou sci-fi románu Host.

Meyerová říká, že myšlenka na knihu Stmívání přišla k ní ve snu 2. června 2003. Ten sen byl o lidské dívce a upírovi, který ji miloval, ale zároveň žíznil po její krvi. Založena na tomto snu, Meyerová napsala skvělou knihu. Po třech měsících Stephenie Meyerová uskutečnila sen a dokončila román. Kniha byla vydána v roce 2005. Kniha Stmívání rychle získala uznání a četné pocty.

Po úspěchu románu Stmívání, rozšiřovala příběh o další tři knihy: Nový měsíc (2006), Zatmění (2007), Rozbřesk (2008).
Vytvořil: Bohduska
Upravil: janajau, Tomcek
Zdroj: wikipedie

'Životopis autora Meyerová Stephenie'
Dnes je 28.03.2024
Před 83 lety se narodil(a) Masson Jeffery Moussaieff
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno