Obsah: Sofiin svet

„Kdo jsi? “ Tak takhle divný dopis dostala Sofie Amundsenová pár dní před svými patnáctými narozeninami. Chtěla ho hodit za hlavu, ale najednou se z ničeho nic začali ve schránce objevovat další záhadné dopisy…. Nějaký neznámý filozof ji dává dopisní kurz filozofie. Protože je to dívka neobyčejně vnímavá , tak přemýšlí nad vším, co jí neznámý učitel píše. Tak můžeme společně se Sofii nahlédnout na samý úsvit lidstva, do doby přírodní filozofie, kdy si lidé vymýšleli mýty, bohy a pověry, aby si vysvětlili přírodní úkazy. Každý den Sofie nedočkavě vyhlíží dopisy s novou látkou, která ji objasňuje, jak se s postupem času měnil názor lidstva na svět.
Kniha Sofiin svět se stala světovým bestselerem a byla již přeložena do mnoha jazyků. Označuje se za beletrii, ale  můžeme ji nazvat akční učebnicí filozofie s poutavým dějem. Spisovatel probírá jednotlivá témata v časové posloupnosti a dokáže je skvěle interpretovat pro mladé čtenáře.
Slavný román o dějinách filosofie, který je zároveň krásnou literaturou i přemítáním o záhadě vesmíru a Boha, ušlechtilou zábavou i návodem k tomu, jak se orientovat v životě. Po knize sáhnou stejně tak středoškoláci jako jejich rodiče a učitelé, kteří již zapomněli, co kdysi o filosofii slyšeli, právě tak jako ti, kteří se chtějí něco dozvědět o duchovních pramenech naší civilizace, nebo ti, kteří prostě rádi čtou.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau, ota61
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 25.04.2024
Den 146. výročí úmrtí Sewellová Anna
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno