Obsah: T...jako tabu

Dvacátá kniha série Kinsey Millhoneová.

Sue Graftonová se ve svém zatím posledním románu rozhodla konfrontovat hlavní hrdinku s temnými silami zločinu opravdu hodně zblízka. Začátek je pozvolný, líčí všední dny života soukromé vyšetřovatelky, důvtipné Kinsey Millhoneové. Její důvěrně známý hlas však vzápětí střídá hlas Solany Rojasové a čtenář poznává děsivou psychopatku. Nenarodila se jako Rojasová. Jde o ukradenou totožnost, která jí umožní dělat soukromou pečovatelku. Skutečně děsivé je na příběhu zejména gradující napětí pramenící z vědomí, že se stane něco strašlivého. Do poslední chvíle však není jasné, zda Kinsey odhalí, co se děje, a stačí včas zasáhnout.
Autorka románem vstupuje do ještě temnějších hlubin lidské duše než dřív, nechává nás v němém úžasu stát a zírat, jaká hrůza se může skrývat za obyčejností a všednodenností světa, o kterém si myslíme, že ho známe. Výsledek bere dech.

T... jako Tabu se dotýká otázek, jako je zneužívání cizí totožnosti, týrání starých lidí, vyzrazení důvěrných informací a nefunkčnost institucí, které mají péči o staré, slabé a potřebné zajišťovat. Autorka nemohla román lépe načasovat, neboť se zaměřuje na skutečně bolestnou trhlinu v předivu společnosti.
Vytvořil: Mady
Upravil: janajau
Zdroj: Anotace z knihy
Dnes je 18.04.2024
Před 102 lety se narodil(a) Stuchl Vladimír
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno