Obsah: Soukromý život božských pěvců

Intimní portrét tří tenorů :
Plácido Domingo
Luciano Pavarotti
José Carreras
Nedávno zesnulý Luciano Pavarotti patřil spolu s Plácidem Domingem a José Carrerasem mezi nejpopulárnější a nejmilovanější operní pěvce naší doby. Spolu s tím, jak se tito tři slavní tenoři měnili a rozšiřovali svůj umělecký záběr, zvyšovala se i popularita opery. Světovou sérii koncertů tří tenorů sledovala v televizi více než miliarda lidí a jedenáct milionů fanoušků si zakoupilo jejich videokazety a kompaktní disky. Řečeno stručně, tři tenoři se stali hvězdami. Jejich osobní životní příběhy překonávají i osudové postavy nadživotní velikosti, které ztvárňují na scéně. Mimo jeviště žijí tři fenomenální muži vskutku naplno a s neobyčejnými požitky: oslnivou slávou a pompou a bohatým milostným životem.
Čtenáři této knihy poznají nejen jejich hvězdné okamžiky, ale i slabosti i výstřelky: Domingovy neúspěšné pokusy prorazit do Hollywoodu i nekonečné úsilí o zastínění Pavarottiho v souboji o nejslavnějšího tenora na světě; Carrerasův zápas se smrtelnou chorobou i jeho milostné románky s krásnou rakouskou letuškou nebo polskou modelkou odehrávající se přímo před očima veřejnosti; Pavarottiho skandální zvyk rušit koncerty na poslední chvíli i milostnou aféru, které se dostalo veřejného odsouzení i od samotného papeže a která znamenala konec pěvcova maželství.
Kniha Soukromý život božských pěvců je strhující vyprávění, zábavné i poučné. Obsahuje příběhy osobních životů, manželek, exmanželek, milenek i exmilenek, ukazuje profesní zákulisí i život v přepychu na rozlehlých panstvích od Jaderského moře až po Acapulco.
Vytvořil: janajau
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 19.04.2024
Před 192 lety se narodil(a) Echegaray José
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno