Obsah: Pravda za rozbřesku

Ernest Hemingway, jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších autorů tohoto století, miloval především ženy a lov divokých zvířat. I ve svém románu Pravda za rozbřesku, kolísajícím mezi autobiografií a fikcí, který napsal po svém návratu ze safari v roce 1953, se věnuje těmto svým oblíbeným tématům.
Legendární bílý lovec zvaný Táta, autorův přítel, odchází a přenechává vedení loveckého tábora Hemingwayovi. Ten se musí vyrovnávat nejen s hrozbou, že tábor bude přepaden znesvářenými domorodými kmeny, ale zároveň chce pomoci své ženě Mary při lovu na lva. Zatímco s Afričany se Hemingway dokáže domluvit, porozumět jejich zvykům a dokonce se sblížit s půvabnou mladou Afričankou Debby, již nazývá svou druhou ženou, nejistá muška jeho vlastní ženy mu dělá velké starosti. Přesto však nakonec vyřeší i tento problém a Mary nebezpečnou šelmu úspěšně skolí.
Román, který objevil teprve nedávno autorův syn Patrick, vyniká nádhernými popisy africké krajiny, strhujícím líčením vzrušujícího lovu zvěře a pochopením pro sílu přátelství i krásu krajiny a lidí.  
Vytvořil: janajau
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 20.04.2024
Před 71 lety se narodil(a) Faulks Sebastian
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno