Obsah: Epidemie

Druhá kniha série Jack Stapleton a Laurie Montgomeryová.

Doktor Jack Stapleton přišel zásluhou jednoho z gigantů zdravotnické péče nejprve o svou praxi očního lékaře na americkém Středozápadě a poté při leteckém neštěstí i o rodinu. Jeho život se ocitá v troskách. Spíše s pocity zraněného cynika než s elánem perspektivního lékaře se přeškolí na soudního patologa a přestěhuje se. Nachází nejisté útočiště ve městě, které se hodí k jeho situaci a změněným vyhlídkám: v chladném, neúčastném betonovém bludišti New Yorku.
Stapleton se domnívá, že už ho nic nemůže zranit a na ničem mu vlastně nezáleží. Když se však objeví série prudce nakažlivých smrtelných onemocnění korunovaných vražednou epidemií vzácného kmene chřipky, vzbudí to jeho zájem a vyvolá podezření. Vše začíná ukazovat na to, že epicentrem těchto nákaz je velká newyorská nemocnice patřící témuž zdravotnickému gigantu, který pohltil i jeho někdejší lékařskou praxi. Jack se bojí, že narazil na ďábelské spiknutí katastrofických rozměrů. Mohl by se tento ziskuchtivý gigant angažovat v systematickém likvidování svých finančně náročnějších pacientů?
Hledání pravdy Jacka přivádí do profesionálně i osobně neobvyklého spojenectví s Terese Hagenovou, uměleckou ředitelkou úspěšné reklamní agentury z Madison Avenue. Postupně se začíná ukazovat, že skutečné pozadí oněch smrtících nákaz je ještě mnohem ďábelštější, než si kdo dokáže představit...
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 19.04.2024
Den 142. výročí úmrtí Darwin Charles
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno