Obsah: Kemp

Když se patnáctileté dívce jménem Judy podaří přesvědčit svou matku, aby ji pustila s partou kamarádů na tři týdny do Chorvatska, zdá se, že to nejtěžší má již za sebou. Ale tím to teprve začíná. Po zdánlivě klidné cestě a večeru v chorvatském kempu se vše zvrtne hned první noc. Judy se svou nejlepší kamarádkou Jane se musejí - místo opalování a dovádění ve vodě s ostatními - postarat samy o sebe a hlavně o své přežití.
Takto by se dal ve stručnosti načrtnout námět knihy Kemp, psaný s nezaměnitelným pohledem patnáctileté dívky na svět kolem sebe, který se scvrkává do mikrokosmu vlastního já. Není tolik důležité, co bude zítra, podstatné je, co se děje právě teď, přímo mě. V pohodovém duchu se také nesou  (zpravidla) dramatické situace. Tak například ztroskotání působí silně kontrastně s momentem, kdy se Judy obává, že nebude smět odjet s ostatními a zůstane celé léto doma. To je chápáno jako bezvýchodnější než život na pustém ostrově.
Izolace Judy a Jane na neznámém ostrově se stane zkouškou pro jejich přátelství. Judy však také dostane možnost přemýšlet o věcech, nad kterými se dříve nezamýšlela. Mají její šílené sny nějaký skrytý význam? Dokáže splnit své předsevzetí, že nebude mít vždy poslední slovo? V novém světle se ukáže i její tajná láska k Jackovi. Pro Judy se tak stane její první dovolená u moře skutečně nezapomenutelnou.
Vytvořil: knihovnicka.cz
Dnes je 19.04.2024
Den 21. výročí úmrtí Erben Václav
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno