Obsah: Bludný Holanďan v La Manchi nezabloudil

Bludný Holanďan v La Manchi nezabloudil : Richard Haan - dobyvatel operních jevišť a přemožitel Lamanšského průlivu  / Jiří Levý        1. vyd    . - Praha: Mladá fronta, 2006  . - 126 s. , [24] s. fot. . příl. ; 25 cm        ISBN 80-204-1575-0  : Kč∼229, 00 

Částečně autobiografický portrét úspěšného barytonisty Richarda Haana, známého naší i světové operní veřejnosti, představuje osobnost umělce a zároveň sportovce, přemožitele Lamanšského průlivu.
Zpěv a opera, otužování a dálkové plavání - tyto tak odlišné priority činí z Richarda Haana "úspěšného obojživelníka". Po večerech na světových jevištích ztělesňuje postavy domácího i světového repertoáru a po ránech je schopen skočit do ledové vody mezi kry a zdolávat chlad, dálky i svou nedokonalost. Dokáže přiznávat těžkosti i neúspěchy a dokáže se radovat z úspěchů. V každé kapitole knihy se současně odehrávají osudy suchozemce po stránce umělecké a osudy plavce po stránce sportovní, každá kapitola zachycuje plavcovo zdolávání obtížných kilometrů průlivu a zárověň pěvcův obratný pohyb po světových operních scénách.
Vytvořil: Jacob
Upravil: ota61
Zdroj: www.mlp.cz
Dnes je 29.03.2024
Před 81 lety se narodil(a) Idle Eric
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno