Obsah: Na život a na smrt

Čtvrtá kniha série Sága rodu Courtneyů.

Do příběhu dvojčat Seana a Garricka Courtneyových, který je zasazen do sedmdesátých let devatenáctého století, se promítá idylická atmosféra života búrských farmářů v tehdejší britské provincii Natal u Indického oceánu. Na pozadí událostí provázejících rod Courtneyů jsou zachyceny zásadní dějinné přelomy v jižní části Afriky. Se smyslem pro postižení detailu vylíčil autor i průběh nešťastné bitvy v roce 1879, kdy k úžasu civilizovaného světa dokázala perfektně zorganizovaná vojska zulského krále Cetewayo porazit britské síly.
Sean Courtney po všech zlých prožitcích odchází se svým zulským přítelem za prací přes drsné Dračí hory do Transvaalu, samostatné republiky Búrů, kam zlatá horečka přitahovala převážně ztroskotance a dobrodruhy. Zlatá pole dnešního Johannesburgu se opravdu ukázala jako slibná pro ty, jimž v podzemí přála Štěstěna. Na vlastní kůži si to vyzkoušel George Harrison, který v těchto místech roku 1886 poprvé vykopal zlatý valoun.
Čím víc zlatokopové pronikají do hlubin země, tím je dolování dražší a nebezpečnější. Blíží se však také civilizace, železnice od Kapského Města totiž postupuje k severu, v Johannesburgu vzniká burza a šťastlivci i bohémové vedou rozmařilý život.
A v této nadějné situaci opět dopadne tvrdá pěst osudu na hlavního hrdinu, který stál na vrcholu kariéry... Jaké vyhlídky ho čekají v divočině na severu, kam se vydal k řece Limpopo lovit slony? Dostane jeho život nový rozměr? Bude znamenat nečekané setkání v buši začátek osudové lásky?
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 18.04.2024
Před 102 lety se narodil(a) Stuchl Vladimír
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno